E-mail Jelszó

Szalmabála

Kategória:     Beküldte:

Szalmabála

Készítette:     Készült:     Helyszín:


A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb értelemben csak a gabonafélék) cséplése után visszamaradó szár és szárrészek gyűjtőneve. A gabonaszalmák között megkülönböztetünk tavaszi (pl. árpa-, zab-) és őszi (búza-, rozs-) szalmát. A tavaszi vetésű gabonaszalma fehérjetartalma nagyobb, mint az őszi vetésűé, ezért állatok (pl. juh) takarmányozására megfelelőbb. A szalmát ezen kívül gyakran használják istállóban tartott állatok almozására. Az ürülékkel keveredett alom trágyaként (ún. istállótrágyaként) alkalmazható. A szalma felhasználható fűtésre, tetőfedésre, készülhetnek belőle különféle használati tárgyak (pl. kalap, kosár) valamint papír is. A mákszalmából morfin vonható ki – a módszer kifejlesztése Kabay János nevéhez köthető.

Értékeld a fotót!

3.5 pont

 

 

Szólj hozzá Te is!

Hozzászólás előtt be kell jelentkezned. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkra, kattints ide!

 

Küldj 1 képet! Digitális fotópályázat mezőgazdaságunk közelmúltjáról

Olvasnivaló

Fórum - Kérdésed van? Itt felteheted!


Cséplés

A díjazott kakas

Napraforgó szárból...

teszt

Kolping forras